Rondreis Oost Canada & Amerika: de ultieme reisroute voor 2 weken

Ben jij van plan om een rondreis door het oosten van Canada en Amerika te maken? Dan wil jij natuurlijk weten welke steden, bezienswaardigheden en mooie plekken jij niet moet overslaan. Ik heb daarom de ultieme reisroute samengesteld door Canada en Amerika. De rondreis begint in Toronto en eindigt in de hoofdstad van Amerika, Washington DC. Onderweg ontdek je meerdere grote steden, hoge gebouwen, mooie natuur en heerlijk eten. Dit is de ultieme reisroute voor een rondreis van 2 weken door Canada en Amerika.

Voorbeeld reisroute Oost Canada en Amerika

Deze reisroute is ideaal wanneer je meerdere grote steden wilt bezoeken. Je reis begint in Toronto en gaat daarna bij Montreal de grens over met Amerika. Hier gaat je rondreis verder via steden als Boston, New York en ten slotte Washington DC. Van het ene hoogtepunt naar het andere hoogtepunt. Ik deel hier mijn reisroute en dagplanning voor 2 weken Canada en Amerika, maar je kan deze ook uitbreiden.

Dag 1:  Aankomst Toronto

Dag 2:  Toronto

Dag 3:  Niagara Falls – Overnachten Toronto

Dag 4:  Ottawa 

Dag 5:  Montreal

Dag 6:  Flume Gorge – Overnachten Boston

Dag 7:  Boston

Dag 8:  Cape Cod

Dag 9:  New York

Dag 10:  New York

Dag 11:  New York

Dag 12:  Philadelphia – Overnachten

                 Washington DC

Dag 13:  Washington DC

Dag 14:  Terugreis Nederland

Toronto

De rondreis begint in de grootste stad van Canada namelijk Toronto. Hier haal je de huurauto op en begint het avontuur. Ga naar boven bij de CN Tower voor een mooi uitzicht over de stad en bewonder daarna de onderwereld bij Ripley’s Aquarium. Voor een mooi uitzicht over de skyline pak je de ferry richting Centre Island. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op Toronto. Tevens kun je daar ook het amusement park bezoeken.

Vanuit Toronto is het mogelijk een dagtrip te maken naar de Niagara Falls. De watervallen behoren tot de grootste en bekendste ter wereld. Je vindt ze op de grens van Canada en de Verenigde Staten. Doormiddel van de Rainbow Bridge is het mogelijk om aan de overkant te komen. Aan beide kanten van het water heb je verschillende bezienswaardigheden en tours die je kunt boeken. Een aanrader is bijvoorbeeld Maid of the Mist. Je vaart dan met een boot vlak langs de watervallen. In de avond worden de watervallen verlicht.

Ottawa

Vanaf de grootste stad van Canada gaan we vervolgens richting de hoofdstad Ottawa. De stad heeft talloze musea, bezienswaardigheden en goede foodspots. Een bezoek aan Parliament Hill, het hart van de Canadese regering mag niet ontbreken. Neem bijvoorbeeld een kijkje aan de binnenkant of geniet vanaf de heuvel van het uitzicht over de Ottawarivier. In de zomermaanden kun je hier elke ochtend de wisseling van de wacht bekijken en ´s avonds wordt er een multimediashow getoond die je meeneemt door de geschiedenis van Ottawa. Neem vooral ook een kijkje bij de Byward Market, het historische Rideau Canal of ga naar de National Gallery of Canada. Wat je ook zeker niet moet overslaan is het eten van een Beavertail, dit is een soort platte donut met een topping die je zelf kan kiezen.

Montreal

Dit is de laatste stad van de rondreis die we bezoeken in Canada voordat we de grens met Amerika overgaan. Montreal is een moderne stad waar je gezellige terrasjes en cafès vindt, maar Montreal heeft nog een 2e stad die zich onder de grond bevindt. In dit enorme gangenstelsel vindt je ongeveer 1600 winkels, banken, restaurants, bioscopen, musea en kantoren. Bijna alles in deze ondergrondse stad is verbonden met elkaar. Aan het einde van de middag is het aan te raden om naar Mont Royal te gaan. Deze heuvel ligt aan de rand van de stad en vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de stad en kun je genieten van de zonsondergang.

Boston

De rit van Montreal naar Boston is vrij lang, plan hier dan ook een hele dag voor. Onderweg kun je stoppen bij het Franconia Notch State Park voor een korte wandeling langs Flume Gorge maar het is aan te raden hier langer te verblijven. In Boston loop je de Freedom Trail die je langs de geschiedenis van de stad brengt. De route is 4 km en brengt je onder andere langs het State House, de Old Granary Burioul Ground, de First Public School, de Old City Hall, Quincy Market en nog een tal van bezienswaardigheden. Een bezoek aan Harvard kan natuurlijk ook niet ontbreken wanneer je in Boston bent, het is erg leuk om hier even rond te lopen. Eten in Boston doe je bij het Italiaanse restaurant The Salty Pig.

Cape Cod

Dit schiereiland ligt ten zuidoosten van Boston is een plek om te wandelen, fietsen, zwemmen, vissen, zeilen of walvissen te spotten. Het is dan ook een populaire vakantiebestemming voor de Amerikanen. In het noordelijkste puntje van Cape Cod vindt je het bekendste plaatsje Provincetown. Dit knusse dorpje zit vol leuke restaurants, winkeltjes en bars, maar is wel enorm toeristisch.

New York City

Dit is misschien wel het hoogtepunt van deze rondreis. De stad heeft veel te bieden en waarschijnlijk heb je niet genoeg tijd om alles te bekijken. Met een rondreis is het aan te raden om een hotel te nemen buiten de stad, vaak hoef je daar geen parkeerkosten te betalen en gaan er bussen richting de stad. Ben je hier kort en wil je alles uit je bezoek halen? Kies dan zeker voor een New York Pass of City Pass.

Wanneer je in New York bent dan is het bezoeken van een observatidek iets wat je echt moet doen. Bekijk de stad vanaf de Empire State Building of voor uitzicht op de Empire State Building kies je voor het Rockerfeller Center. Wil je echt de hoogte op zoeken? Ga dan voor een spectaculaire helikopter vlucht en vlieg langs de stad en het vrijheidsbeeld. Wandel over Brooklyn Bridge, moedig de New York Yankees aan en sluit je avond af op Times Square. Vergeet ook vooral geen bezoek te brengen aan het 9/11 museum. En natuurlijk is er nog zoveel meer te zien in deze grote stad!

Washington DC

De reis naar Washington DC is weer een lange rit. Onderweg kom je langs Philadelphia en is ideaal voor een korte tussenstop, of als je meer tijd hebt kun je er ook voor kiezen om hier te overnachten. Bezoek hier sowieso de Independence Hall & Liberty Bell.

Washington DC, de hoofdstad van de Verenigde Staten waar je onder andere het Witte Huis en het Capitool vindt. Deze bezienswaardigheden bevinden zich aan de National Mall. De National Mall is een grote groenstrook in de vorm van een kruis waar meerdere bezienswaardigheden, monumenten en musea gevestigd zijn. De National Mall is 4 kilometer lang, huur daarom vooral een fiets om zoveel mogelijk te kunnen zien. Eten doe je hier bij Hill Country Barbecue Market.