Bij het maken van een stedentrip hoort natuurlijk ook lekker eten. Dan zit je in Praag helemaal goed, want ze hebben hier genoeg leuke cafés en restaurants zitten. Hieronder heb ik mijn favoriete restaurants in Praag op een rijtje gezet die jij zeker niet wilt overslaan tijdens je stedentrip.

1. Café ~ Café

Laten we ten eerste beginnen met één van mijn favoriete restaurants in Praag, namelijk Café ~ Café. Dit restaurant ligt in het oude stadcentrum van Praag en dus een goede plek om tussendoor even te stoppen of om je dag te beginnen. Het restaurant is sfeervol ingericht en de kwaliteit van het eten is zeer goed. Ook staan ze hier bekend om hun grote selectie aan onweerstaanbare zelfgemaakte taarten. Je kan hier zowel terecht voor ontbijt, lunch als diner. Wil je zeker zijn van een plekje? Vergeet dan niet te reserveren.

Adres Rytířská 10 11000 Praha Website CafeCafe

2. Café Platýz

Zin in een koffiebreak tijdens je stedentrip Praag? Loop dan vooral binnen bij Cafe Platýz voor een heerlijke kop koffie of thee. Natuurlijk hoort er bij de koffie ook een stukje gebak! Wanneer je binnen komt loop je gelijk tegen een vitrine aan vol zoetigheden, probeer dat maar eens te weerstaan! Je kan hier de hele dag terecht voor de lekkerste gerechten.

Adres Národní 416/37 Praha 1 Website Cafeplatyz

3. Grand Café Orient

Dit café bevindt zich op de eerste verdieping van het Huis van de Zwarte Madonna. Dit huis symboliseert de unieke bijdrage aan de kubistische beweging. Dat is niet alleen te zien aan de buitenkant van het huis, maar ook het hele interieur heeft kubistische vormen. Het is hier ook mogelijk om een gebakje te bestellen te bestellen met kubistische vormen.

Adres Ovocný trh 19, 110 00 Praha 1 Website Grand Cafe Orient

4. Café Louvre

Een stukje Parijs maar dan in Praag. Bij binnenkomst heb je daadwerkelijk het gevoel alsof je even in Parijs bent. Café Louvre is een uniek café met een rijke geschiedenis. Het is een klassiek groot café dat is ingericht in de Art Nouveau Style en is vernoemd naar het Louvre in Parijs. Vroeger was dit een ontmoetingsplaats van onder andere Karel Capek, Franz Kafka en Albert Einstein. Een heerlijke plek om even tot rust te komen en wat te drinken.

Adres Národni 22, 110 00 Praha 1 Website Cafelouvre

5. Nostress Bakery

Zin in een lekker vers belegd broodje? Loop dan binnen bij het leuke Nostress Bakery. De bakkerij is knus en stijfvol ingericht, ook voor koffie of een stuk taart kan je hier goed terecht.

Adres Vězeňská 8, 110 00 Staré Město Website Pekarnanostress

6. Mincovna

Restaurant Mincovna ligt in het oude centrum van Praag, namelijk op Old Town Square. Het restaurant is zeer geliefd bij toeristen en bij de lokale mensen. Wanneer je binnenkomt vallen de grote biertanks aan het plafond meteen op. Dat is natuurlijk niet zo gek want Tsjechië is een echt bierland! Ze serveren hier traditionele gerechten op een moderne manier, ook hebben ze hier de beste Tsjechische wijnen en bieren.

Adres Staroměstské nám. 930/7, 110 00 Josefov Website Restaurace Mincovna

7. U Kroka

Buiten het centrum van Praag vindt je het restaurant U Kroka. Hoewel het restaurant buiten het centrum ligt is dit echt een aanrader om te bezoeken. Het is een klein familie restaurant met heerlijk traditioneel eten. De lokale mensen weten dit restaurant goed te vinden, kortom dan moet het eten er wel goed zijn! De presentatie van het eten en de bediening zijn echt fantastisch.

Adres Vratislavova 28/12, 128 00 Praha 2 Website Ukroka

8. Kozlovna Tylák

De Tsjechische keuken proeven? Dan zit je goed bij Kozlovna. Het restaurant ligt iets buiten het centrum, in de buurt van het Nationaal Museum. Omdat het buiten het centrum ligt is het hier minder toeristisch maar zeker een bezoekje waard. Een geweldige keuken met klassieke gerechten en heerlijk Kozel bier.

Adres Bělehradská 478, 120 00 Vinohrady Website Kozlovnatylak


Check deze links voor meer reisinspiratie ➳