Op zoek naar de leukste restaurants in Krakau? Dan moet je zeker dit artikel lezen! Hier lees je de 7 leukste foodspots en restaurants in Krakau. De stad zit vol leuke bezienswaardigheden maar heeft ook de leukste en hipste plekjes om te eten en drinken. Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je moet zijn voor een lekkere steak, een heerlijk pasta en goede wodka.

1. Międzymiastowa

Dit trendy restaurant is te vinden op het grote marktplein en is één van de leukste restaurants in de oude binnenstad van Krakau. Hoewel de keuze niet ruim is staan er heerlijke opties op de menukaart, zoals de huisgemaakte granola, Amerikaanse pannenkoekjes en een soort van Engels ontbijt. Bij Międzymiastowa kun je ook terecht voor lunch, diner en de heerlijkste cocktails.

Adres Rynek Główny 34, 31-010 Kraków, Polen Website Miastowa

2. Salta Resto

Zin in een heerlijke steak, burger of pastrami? Ga dan naar Salta Resto. Dit restaurant zit in de Joodse wijk van Krakau en is gespecialiseerd in steaks, burgers en pastrami. Uit Argentinië importeren ze het rundvlees en wijnen van de hoogste kwaliteit. Neem na het eten ook vooral een lekker toetje want die hebben ze ook. Kies voor de meringue want die schijnt het lekkerste te zijn! Ook zo’n zin gekregen in een heerlijke steak? Vergeet dan niet een plekje te serveren want dit restaurant is zeer geliefd.

Adres Miodowa 19/2A, 31-055 Kraków, Polen Website Salta Resto

Salta Resto
restaurant Krakau Salta Resto

3. Wódka Café Bar

Wanneer je in Polen bent dan moet er natuurlijk ook Wodka gedronken worden want daar staat Polen wel bekend om. Er zijn dan ook genoeg cafés in Krakau waar je wodka kan drinken. Dichtbij het grote marktplein vindt je Wódka Café Bar, dit is een klein maar gezellig barretje. Kies hier vooral voor een wodka proeverij en kies 6 smaakjes uit. Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Weet je niet zo goed wat je moet kiezen? Vraag het dan aan de barman en hij helpt je bij het maken van je keuze uit al die wodka’s! Ben je geen fan van wodka dan is het ook mogelijk om wat anders te bestellen.

Adres Mikołajska 5, 31-027 Kraków, Polen Website Wodka cafe bar

restaurant krakau wodka cafe
restaurant krakau wodka cafe

4. Mleczarnia Ogródek – Biertuin

Een biertje hoort er natuurlijk ook bij als je in Krakau bent. Bij toeval ontdekte ik deze super gezellige biertuin. Het voelt alsof je in een kroeg zit door de bruine tafels en de gehaakte kleedjes erop. Haal je drankje bij de bar en kies een lekker plekje uit in de zon. Ze verkopen hier ook gebakjes en bij goed weer is het ook mogelijk om een ijsje te kopen.

Adres Kazimierz, 30-001, Polen Website Mleczarnia

5. The Spaghetti

In het hart van het oude centrum van Krakau vindt je restaurant The Spaghetti. Bij mooi weer kan je heerlijk buiten op het terras zitten, maar bij slecht weer kun je terecht in de Italiaans ingerichte kelder. Ze gebruiken hier alleen de beste producten voor hun pasta’s en pizza’s. Het eten en de service zijn fantastisch en hoewel je middenin het toeristische gebied zit is dit restaurant zeer betaalbaar.

Adres Rynek Główny 17, 31-008 Kraków, Polen Website The Spaghetti

6. Viva La Pinta

Je avond afsluiten met een biertje? Ga dan op zoek naar Viva La Pinta, want dit café zit namelijk verstopt tussen 2 gebouwen. Ze hebben hier verschillende bijzondere speciaal bieren, zowel van de tap als uit een fles. Ook aan de bijbehorende snack hebben ze gedacht, zoals hamburgers en uienringen. Hier kan je je makkelijk een avondje vermaken.

Adres Floriańska 13, 31-019 Kraków, Polen Website Viva La Pinta

7. Eet een Zapiekanka

Dit Poolse fastfood gerecht moet je echt gegeten hebben als je in Krakau bent. Dit typisch Poolse broodje kun je vergelijken met een soort pizzabroodje. De originele Zapiekanka bestaat uit een gehalveerd stokbrood, waarop gebakken champignons, ui en geraspte kaas worden gelegd. Tegenwoordig heb je keuze uit verschillende soorten beleg. Het smaakt heerlijk en het is ook nog eens heel goedkoop. Op het pleintje bij Plac Nowy vindt je verschillende kraampjes die een Zapiekanka verkopen.

Adres Plac Nowy 4, 31-056 Kraków, Polen


Check deze links voor meer reisinspiratie ➳